Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com

maturski rad, maturski radovi, seminarski rad, seminarski radovi, diplomski rad, diplomski
 
HomeHome  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  ТражиТражи  Листа члановаЛиста чланова  Корисничке групеКорисничке групе  Региструј сеРегиструј се  ПриступиПриступи  

Share | 
 

 Potrebe seminarski rad

Погледај предходну тему Погледај следећу тему Go down 
АуторПорука
dalibor
Admin


Број порука : 88
Registration date : 21.03.2008

ПорукаНаслов: Potrebe seminarski rad   Fri Sep 16, 2011 11:43 am


SEMINARSKI RADOVI SU OVDE

Potrebe

Potrebe se definišu kao dinamicke snage koje pokrecu celokupna socijalna dejstva i utiču na ponašanje ljudi. One mogu biti objektivne, ali se iskazuju na subjektivnom nivou. Ljudske potrebe su širokog dijapazona koji se kreće u rasponu od bioloskih do kulturnih. Biološke potrebe menjale su sa razvojem društva i kulture.
Postoje razlicite klasifikacije potreba.U najcescoj potrebi je podela na primarne i sekundarne potrebe. Primarne potrebe su urodjene dok se sekundarne sticu prilikom socijalizacije i izgradnje individue. Primarne potrebe moraju se zadovoljiti kao uslov odrzanja fizicke egzistencije. Maslovljeva hijerarhija ljudskih potreba je teorija iz psihologije koju je stvorio američki psiholog Abraham Maslov, koja ističe da se ljudske potrebe mogu razvrstati u grupe, i da postoji jasna hijerarhija između tih grupa potreba. Niži nivoi potreba se moraju zadovoljiti pre nego što se aktiviraju potrebe viših nivoa.
Odrasli imaju potrebu znati zašto trebaju učiti pre nego započnu s učenjem. Tough je utvrdio da će odrasli pre nego što započnu s učenjem uložiti znatnu energiju na ispitivanje dobiti koju će ostvariti učenjem i negativnih posledica koje proizlaze iz tog procesa. Saglasno sa tim, jedan od novih ideja vodilja u obrazovanju odraslih govori o tome da je prvi zadatak vodiča učenja pomoći ljudima da osveste potrebu učenja. Odrasli su svesni odgovornosti za svoje odluke i njihovog značaja za vlastiti život. Od onog trenutka kada odrasli započnu s nekom od aktivnosti koja se naziva dodatnim obrazovanjem vraćaju se starim navikama stečenim kroz iskustvo prethodnog školovanja.Problem kod obrazovanja odraslih se pojavljuje kada pretpostavimo da je prilikom njihovog obrazovanja potrebno primeniti modele koje se koriste u radu sa decom.Tada se stvara unutrašnji konflikt između njihovog intelektualnog modela. Način na koji se većina ljudi nosi sa svojim psihološkim konfliktom je da pokušava izbegavati situacije koje to uzrokuju – što se odražava u visokom stupnju odustajanja od dobrovoljnog obrazovanja odraslih.
Назад на врх Go down
Погледај профил корисника http://maturski.forumandco.com
 
Potrebe seminarski rad
Погледај предходну тему Погледај следећу тему Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com :: Kontakt na : maturskiradovi.net@gmail.com Maturski , seminarski , diplomski-
Скочи на: